Kedves muzulmán turista hölgyek: ne utcai ruhában fürödjenek!

Csehországban a belügy külön kiadványában szólítja fel a muzulmán országokból érkező turistákat: vegyék figyelembe a helyi szokásokat!

A népszerű cseh fürdőhelyek vonzóak a gazdag muzulmán családok számára is – írja a a vilagszam.hu. Karlovy Vary vagy Teplice különösen sok közel-keleti turistát vonz. Nem ritka, hogy közülük néhányan házat is vesznek a fürdő közelében, hiszen a gyógyvizek már az Osztrák-magyar monarchia idején is jelentős külföldi vendégkörrel dicsekedhettek. Teplicét különösen a gazdag olaj állam, Kuvait polgárai kedvelik. Az 50 ezres cseh kisvárosban viszont nem problémamentes az arab családok beilleszkedése.

Először is itt van a gyorshajtás. Kuvait gazdag polgárai megszokták a száguldozást, de ez a csendes fürdővárosban kifejezetten kínos visszhangot kelt. Arról nem is beszélve, hogy balesetveszélyes. A másik gond az, hogy a népes családok szinte bárhol letelepszenek a fűre, hogy elfogyasszanak egy végtelen ebédet. A polgármester helyettese elmondta: felfogadtak egy Csehországban élő szíriai férfit, aki a közvetítő szerepét játssza el Teplicében a muzulmánok és a csehek között.

Nagy probléma, hogy a muzulmán nők nem ismerik a fürdőruhát, illetve erkölcstelennek tartják azt. Ezért sokan fekete utcai ruhában mennek bele a vízbe a többi vendég nem kis megrökönyödésére. Nekik azt mondjuk- nyilatkozta Teplice polgármesterének a helyettese – viseljetek akármilyen fürdőruhát, csak ne az utcai ruhában menjetek be a vízbe! A muzulmánok döntő többsége elfogadja azt, hogy külföldön a helyi szokások az irányadóak. Csakhogy mindenben a férfiak döntenek. Közülük sokan erkölcstelennek tartják a fürdőruhát így gyakran előfordul, hogy a lányok és az asszonyok csak a vízparton üldögélnek a híres fürdővárosban miközben az erősebbik nem képviselői vígan élvezik a világhírű gyógyvizeket Csehországban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez