Beacheljen imámokkal!

Egyiptomot hátalmas, és váratlan csapásként sújtotta az október 31-i légikatasztrófa. Október elején még 80%-os töltöttséggel üzemeltek a szállodák – most alig lézengenek bennük vendégek. A Turisztikai Minisztérium pedig váratlan öltetekkel próbálja felpezsdíteni a haldokló bizniszt.

A külfödli helyett belföldi turistákkal töltenék meg  Sarm es-Sejkh szállodáit, legalább is részben, mégpedig elsősorban állami alkalmazottakkal, akik ezt mintegy jutalomüdülésként kapnák. Már most jó száz csoportot szerveznek, és nem is csak tanároknak és közhivatalnokoknak, de papoknak is.  A vallásügyi Minisztérium vezetője Muhammad Mokhtar Gomaa az imámoknak – akjik Egyitpomban állami alaklmazásban állnak – felmentést is adott a fürdési tilalom alól. Eddig ugyanis – mivel a strandokon bizony bikinis hölgyeket is látni – alapvetően eltanácsolták az egyházi embereket a nagyon is világias üdülőhelyektől.  (Az ugyanis csak a Murszi-kormányzat idején merült fel kósza ötletként, hogy a turistákat korlátozzák.)

 

Ez a lépés – a miniszter szerint – növelné az ország iránti bizalmat is, és javítaná a kölcsönös megértést a keresztények és muszlimok közt. A turistáknak – akik mégis csak jönnek – kétségtelenül szokatlan élményt jelenenének az üdülő imámok, különösen, ha bemerészkednek a tengerbe is. A másik oldal azonban – meglepő módon nem ennyire boldog. Az imámok független szakszerveztének vezetője szerint a dolog “nem megfelelő”, és az imámok munkájának szentésge egyszerűen nem negedi meg, hogy alulöltözött külföldi nőkkel együtt fürdőzzenek. Ezzel ugyanis lerombolnák a tekintéylüket. A turiszikai szakemberek is csak álmegoldásnak tartják a jutalomüdüléseket – az imámok ugyanis vajmi valószínűtlen, hogy külföldi keményvalutát köültenének Sarm es-Sejkhben.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez