Rakéták csapódtak be egy piacon – főként nők az áldozatok

Tizenhét civil vesztette életét a dél-jemeni Taizz városának egyik forgalmas piacát ért rakétacsapásban – közölték pénteken az ország egészségügyi tisztségviselői. Az áldozatok között tíz nő és egy lány is volt – fűzték hozzá.

A rakétákat a várost ostromló síita húszi lázadók indították a délutáni órákban. A helyiek már a jövő héten kezdődő ramadánra, ezért sokan voltak a piacon.

A támadás során legalább 30-an megsebesültek, és a halálos áldozatok száma még emelkedhet – mondták névtelenül nyilatkozó illetékesek.

A Taiz óvárosában lévő piac az ország nemzetközileg elismert kormányához hű egyik helyi ellenálló csoport ellenőrzése alatt áll.

Abdel-Rahím as-Sameji, a város orvosi bizottságának tagja elmondta: a rakéták eltaláltak egy buszmegállót, és megsemmisítettek számos házat is. A piacon látott jelenetet “mészárszékként” írta le.

A pénteki támadásnak volt a legtöbb civil áldozata mióta április 10-én az ENSZ tűzszünetre szólított fel a húszi felkelők és a nemzetközileg elismert jemeni kormány között.

A törékeny fegyvernyugvást mindkét fél többször megsértette, és a kormány támogató szaúdi koalíció légicsapásai is folytatódnak az ország különböző pontjain.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez