Posztolják ki, ha vért adtak – kérik az önkénteseket Ugandában

Minden évben június 14-én tartják szerte a világon a Véradók Világnapját. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004-ben választották ezt a napot arra, hogy köszönetet mondjanak a rendszeres véradóknak, valamint felhívják a figyelmet a rendszeres véradás fontosságára.

IMG_8570

Ugandában is ma tisztelegnek azok előtt, akik önzetlen adományukkal, vérükkel életet, reményt adnak beteg embertársainknak.  A biztonságos vér és vérkészítmények szükségességét itt kiemelten fontos megismertetni, hiszen ez itt a többség számára ismeretlen dolog. Tudniuk kell, hogy emberek milliói köszönhetik olyan személyeknek az életüket, akikkel még soha nem találkoztak. Az újságokban több véradó helyszínt is megjelöltek az önkénteseknek.

IMG_8572

Az ugandai lakosságot ezen a napon kiemelten buzdítják véradásra és arra, hogy a saját véradásukról készült fotókat osszák meg a közösségi médiában. Remélik, hogy a Véradók Világnapja ráirányítja a figyelmet az önkéntes véradás fontosságára, és bátorítja az embereket, hogy rendszeres véradókká váljanak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez