A robot mondja meg, milyen frizura áll jól

Japánban nem újdonság, hogy különböző intelligens robotok segítik az embereket a mindennapokban. Például egyes hivatalos ügyeket elintézni, vagy csak útbaigazítást adni. Hát most már divattanácsot is adnak.

Láttunk már olyan robotot, ami segített a recepciónál, sőt volt olyan is, amelyik taxit vezetett. Talán még az Uber ellen is tüntetett. Most olyan robot jelent meg, amit senki nem várt: itt a fodrászsegéd-robot.

robot-haircut-011

A Pepper robot most abban segít egy fodrászüzletben, hogy férfiaknak ad tanácsot: kinek milyen haj állna jól? Azért elég fura, hogy hajviseleti kérdésben egy olyan robot osztogat tippeket, amelyik maga kopasz. Na mindegy. Nézzük meg a videót!

Hogy segítse a döntést Pepper kérdéseket tesz fel. Például akarunk e pajeszt, vagy sem?
Hogy segítse a döntést, Pepper kérdéseket tesz fel. Például akarunk-e pajeszt, vagy sem?
Rövid időn belül megvan a megoldás. A robot tévedhetetlen.
Rövid időn belül megvan a megoldás. A robot tévedhetetlen.

A Percut nevű férfi fodrászat vezetője azt mondja: szerette volna, ha élvezetesen töltik el az időt a vendégek, míg várakoznak. Másodsorban meg akarta könnyíteni számukra a döntést, ha már unják a régi stílust. És végül azt akarják, hogy Pepper sok vendéget hozzon az üzletbe.

Hogy sikerrel járnak-e, és hogy Pepper valóban profi stílustanácsadó lesz-e, az még a jövő zenéje. Mindenesetre elindultunk egy úton: van mivel pótolni a stylistokat, ha esetleg kevés lenne belőlük.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez