Meztelen fotóval kapnak hitelt a diákok

Főiskolás diáklányokat arra kényszerítettek, hogy látszólag meztelenül pózoljanak személyi igazolványukkal azért, hogy hitelt kapjanak.

Mint kiderült, azok az emberek vagy csoportok, akik kölcsönt adtak a lányoknak, a fotókat zsarolásra használták. Ha nem fizetnek ők vagy szüleik, a képeket közzéteszik az interneten – mondták.

A témában egy felmérés is készült, 69 ezer embert kérdeztek meg. A válaszadók 55%-a szerint a lányokat kell hibáztatni, mert az eset kiválóan tükrözi az erkölcsi normák hanyatlását. Mintegy 44% szerint azonban az uzsorások kihasználják a fiatal, sérülékeny nőket.

A fényképek egy része kikerült az internetre, megpróbáltak belőlük pénzt csinálni. A Southern Metropolis Daily korábban arról számolt be, hogy egy fiatal nő, aki egy bizonyos hitelezőnél vett fel kölcsönt heti 30%-os kamatra, később nem tudott fizetni. Csak azután kapott újabb kölcsönt, hogy meztelen képet küldött magáról. A kínai média szerint számos uzsorás követelt ilyen képeket nőktől.

A hatóságok közben mindent megtesznek azért, hogy megfékezzék az illegális online hitelezést az egyetemistáknak. A legnagyobb probléma az, hogy nagyon diszkréten intézik ezeket az ügyeket. A főiskolások gyakran elkerülik a bankokat a hitelkártya-szabályozások miatt.

A bankok szigorú szabályok mellett adnak csak hitelt a diákoknak. Például csak akkor adnak ki hitelkártyát, ha szüleik garantálják, hogy a kölcsönt visszafizetik. Az uzsorások viszont bármikor adnak pénzt, elég hozzá egy meztelen kép.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez