A sárkány legendája a Pilátus-hegyen

Korábban már beszámoltunk az Inforádió Világszám magazin műsorvezetőjének, dr. Kiss Róbert Richardnak a Pilátus-hegyen szerzett élményeiről. Ez azonban nem minden, hiszen izgalmas legendákról is beszélt a hallgatóknak.

Több legenda is kapcsolódik a Pilátus-hegyhez. Az egyik például egy gyógyító erejű sárkányról szól, akit Éjviolának hívtak, és az éj és a nappal nászából született. A sárkányok Istennője különleges erővel ruházta fel Éjviolát. Képessége lehetővé tette, hogy meggyógyítsa a beteg embereket. Ennek ellenére sokan tartottak tőle, és nem voltak kibékülve a sárkány jelenlétével. Egy napon Károly király, aki a járványok kialakulásáért Éjviolát okolta, sok katonájával hadjáratot indított a sárkány ellen. Éjviola azonban, miután megtudta, hogy mire készül a király, meglátogatta az uralkodó beteg fiát, és meggyógyította. Hálából a király elengedte és nem bántotta többé.

Egy másik történet a Pilátus-hegy elnevezését magyarázza. A Pilátus-tó legendája szerint Tiberius császár láncra verette Pilátust, amiért elítélte Jézust. Pilátus nem sokkal később öngyilkos lett. A testét először a Tiberis (Tevere) vízébe dobták, de miután a folyó áradásokkal tiltakozott, a Rhone folyóba vetették a holttestet, azonban ez is gondokat okozott. Végül a Pilátus-hegy oldalának tavában helyezték el, de a legenda szerint ma is hatalmas vihar kerekedik, ha megzavarják a víz tükrét.

Inforádió Világszám az FM 88,1 MHz-es frekvencián dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától.

(Visited 18 times, 2 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez