Kisfiú robbantotta fel magát egy mecset közelében, sokan meghaltak

Legkevesebb 11 ember meghalt és többen megsebesültek a Kamerun északi részén található Djakana településen, nem messze a nigériai határtól. A hadsereg a Boko Haram terrorszervezetet vádolja a merénylet elkövetésével.

A merényletet egy kisfiú hajtotta végre – mondta egy kameruni katonatiszta a Reuters hírügynökségnek. A robbantásban 11 ember halt meg és legalább négyen megsebesültek. A merénylő egy mecset közelében lépett akcióba, szerdán este, nem sokkal azután, hogy véget ért a ramadáni ima és az emberek vacsorához készülődtek. Az áldozatok mind egy sátorban voltak,  ők is a vacsorát várták, amikor a kisfiú  működésbe hozta a testére szerelt bombát.

Közben az AFP arról számolt be, hogy az áldozatok szinte mind egy helyi polgárőr csoporthoz tartoztak, és a Boko Haram terroristái ellen harcoltak.

Djakana település egyébként Kamerun északi részén található, nem messze a nigériai határtól. A Boko Haram korábban több hasonló merényletet is végrehajtott ebben az erdős régióban, főként kislányokat alkalmazva öngyilkos merénylőknek.

Kamerun is azon országok közé tartozik, amelyek katonai erővel próbálják felszámolni a rettegett nigériai radikális iszlamista terrorszervezetet- A Boko Haram hétéves ámokfutása során több mint 15 ezer ember halálért felelős.

kép:silverbirdtv

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez