Titokban forgatott a Red Bull Indonéziában

A Red Bull bocsánatot kért Indonéziától, amiért titokban forgattak világörökségi helyszínt sértő reklámot.

A Borobudur templomegyüttes a világ legnagyobb buddhista építménye Indonéziában, ahol a Red Bull engedély nélkül forgatott reklámot. Most nyilvánosan bocsánatot kért a cég. A reklámban egy sportoló akrobatikus mutatványokat végez a templom területén.

Az energiaitalt gyártó cég bevallotta, hogy hatósági engedély nélkül forgattott. A videó, amelyben egy híres sportoló a templom sztúpái között hatalmas ugrásokat hajt végre, felháborodást váltott ki a nézők közt Indonéziában. Borobudur még ma is nagyon tisztelt buddhista kegyhely és egyben nemzeti ikon, a világörökség része. Ráadásul az egyik jelentben még az építmények megmászását tiltó tábla is látható.

A videót állítólag a biztonsági őrök figyelmeztetésének ellenére forgatták, valószínűleg akkor, mikor az őrök épp nem figyeltek. Miután a reklám tavasszal megjelent, a felháborodás akkora volt, hogy a közvélemény a kormányt kérte: indítson pert a Red Bull ellen.

A hatóságok később kiadtak egy nyilatkozatot, melyben az áll, hogy az italcég semmilyen kárt nem okozott. A Red Bull képviselői találkoztak indonéz kormányzati tisztviselőkkel, és megállapodtak abban, hogy az italgyártó hivatalosan is bocsánatot kér.

„Szeretnénk ezzel példát mutatni, hiszen lelkiismeretesen védjük a történelmi helyszíneket” – mondta az oktatási minisztérium képviselője. Állítólag arra is megkérték a Red Bullt, hogy készítsen egy újabb videót, melyben a szent helyek védelmének fontosságára helyezi a hangsúlyt – írja a South China Morning Post.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez