Kínában nem szeretik a szellemeket

Annyira nem, hogy be is tiltanak filmeket miatta. Most például eléggé úgy tűnik, hogy a Szellemirtók reboot nem kerülhet a mozikba, mert… mert szellemek vannak benne.

A kormány által működtetett cenzúra “nem hagyja jóvá azon filmeket, amelyek szektákat vagy babonás hiedelmeket népszerűsítenek” – írja a Variety.

Nem ez az első ilyen eset, a kínai cenzúra többször süllyesztett már el nagy amerikai filmeket a tartalmuk miatt. Ilyen volt például A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse is, ami tele volt szellemekkel.

Ez már csak azért is elég kínos a stúdiók számára, mert komoly bevételtől esnek el. Itt van például az új X-Men film, ami 59 millió dollárt hozott a Foxnak Kínában – ami az egyre csökkenő amerikai bevételeket kényelmesen kiegészíti.

A Sony pedig 144 millió dollárt pumpált az új Szellemirtókba, aminek valahogy vissza kéne jönnie. Nem is beszélve arról, hogy a film előzetese a YouTube történelem legutáltabb videója lett.

Egyelőre nem született döntés, a cenzorok nemsokára megnézik a filmet, de nem sok jót jósolnak neki – hiszen a címében is benne van a “szellem” szó.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez