Alibaba Amerikában: Gucci táskák 2-5 dollárért

Hogy ajánlhat az Alibaba Gucci táskákat 2-5 dollárért, amikor egy igazi Gucci táska 795 dollárba kerül? Többek között erre kíváncsi a Kering nevű cég, mely több luxus márka nevében panaszt adott be az Alibaba ellen Manhattanben a helyi bíróságon.

A kínai cég, amely a világ legnagyobb internetes kereskedője, és tavaly a New York-i tőzsde legnagyobb dobása volt, csak annyit fűzött hozzá az ügyhöz: sajnálja, hogy a Kering nem az együttműködés hanem a pereskedés útját választotta. Ez finom célzás arra, hogy júliusban volt már egy hasonló panasz, de azt visszavonta a luxus márkákat képviselő cég. Miért? Valószínűleg a színfalak mögött megegyeztek az Alibaba-val, melynek a központja Hangcsouban van ugyan Kína keleti részén, de az amerikai piac mind fontosabb a számára. Csakhogy az amerikai piacon nem lehet 2-5 dollárért Gucci táskát ajánlani. Egyébként jellegzetesen kínai ajánlatról van szó: csakis nagy tételben igaz az egész. Vagyis a vevő csakis akkor kap ilyen olcsón hamis Gucci táskát, hogyha legalább 2000 darabot vesz belőle.

Büntessék darabonként két dollárral az Alibabat az ajánlatért – követeli a jogi panasz. Ez az egyik javaslat a luxus cégek oldaláról. A másik az: állítsa le az Alibaba a hasonló ajánlatokat, melyek nyilvánvalóan hamisított árukat próbálnak eladni. Az Alibaba válasza erre az: honnan tudjuk, hogy hamisított termékről van szó? Szakértők szerint ezúttal sem lesz per, hanem a kínai világcég megállapodik a színfalak mögött a luxus márkák képviselőjével New Yorkban. Talán a jövőben az Alibaba nem kínál majd Gucci táskákat 2-5 dollárért.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 16 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez