Szimpátiatüntetés New Yorkban

Több százan gyűltek össze New Yorkban, hogy kifejezzék sajnálatukat a Párizsban történt vérengzéssel kapcsolatban és felszólaljanak a véleménynyilvánítás mellett.

Mindenhol a “Je suis Charlie” feliratot látni a tüntetők között, ami a Charlie Hebdo újság szerkesztőségében történt merénylet óta egyfajta jelszava lett a szólásszabadságnak.  A végül három napig tartó terrorcselekményeknek összesen 20 halálos áldozata volt, a három szélsőséges fegyveressel együtt.
A francia születésű New York-i, Olivier Souchard elmondta az AP-nak, hogy azért hozta ki családját és barátait, mert nem lehet szó nélkül elmenni egy ilyen tragikus esemény mellett és meg kell mutatni, hogy a szabad véleménynyilvánítás jogát nem vehetik el az emberektől.
“Attól félünk, az eseményeknek az lesz a következményük, hogy kevesebb szabadsággal fogunk rendelkezni a biztonságért cserébe. Az embereket el fogják hallgattatni, hogy ne legyen bajuk” – nyilatkozta Souchard.
Eközben Párizsban óriási demonstrációra számítanak, a helyszín biztosítása érdekében további 2000 rendőrt vezényelnek majd az utcákra.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez