Itt a világ legolcsóbb strandja

Még ne kezdjen el pakolni! A travelbird.nl listavezetője ugyanis elég messze esik Magyarországtól. Vietnamban van a világ legolcsóbb strandja.

Csupán 13,54 dollárért, azaz kevesebb mint 4000 forintért tölthetünk egy teljes napot a vietnami Cua Dai strandon. Ezért az összegért a strandolás mellett jár még napozókrém, egy üveg víz, sör, fagyi és egyszemélyes ebéd innivalóval.

Tulum Beach, Mexikó (Wikimedia Commons)
Tulum Beach, Mexikó (Wikimedia Commons)

Ezeket a szolgáltatásokat bekalkulálta a napi árba a travelbird.nl holland turisztikai portál, amikor összeállította a világ 250 strandjának listáját. Eszerint a négy legolcsóbbal Vietnam büszkélkedik.

Pipa Beach, Brazília (Wikipedia)
Pipa Beach, Brazília (Wikipedia)

A legdrágább a francia polinéziai La Plage de Maui. Itt 60,13 dollárt (majdnem 17.000 forint) kérnek azért, amiért Vietnamban csak 13,54-et. Szintén Francia Polinéziában van a második legdrágább strand is, a Moorea-i Mareto Plage Publique 58,36 dollárba (16.400 Ft) kerül naponta. A másik dobogós az új-kaledóniai Anse Vata 56,11 dollárért (15.800 Ft).

Whitehaven Beach, Ausztrália (Wikipedia)
Whitehaven Beach, Ausztrália (Wikipedia)

Az ár mellett más szempontok alapján rangsorolta a strandokat. A legcsaládbarátabb a mexikói Tulum Beach, ami naponta 28,56 dollár (8000 Ft) fejenként. A legpihentetőbb a brazil Pipa Beach (Rio Grande do Norte), a legromantikusabb az ausztrál Whitehaven Beach (Whitsunday Islands).

Kép: A Cua Dai strand (Wikimedia Commons)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez