Bringán futott be egy kínai zarándok Szaúd-Arábiába

Összesen 8,150 kilométert kerekezett egy kínai muszlim Hszinjangból Szaúd-Arábiába, hogy teljesítse az iszlám által előírt egyik kötelességét, a mekkai zarándoklatot.

A csak Mohamedként említett kínai négy hónap alat tette meg a távot a Sabq hírportál szerint. Taif városában a helyi biciklis klub tagjai köszöntötték, és csatlakoztak is hozzá – együtt kerekeznek tovább Mekkába.

A beszámoló sajnos arra nem tér ki, hogy miért ezt a módját választotta azt útnak, amikor Kínából 37 zarándokjárat indul légi úton az iszlám ötödik pillérének végrehajtásához.

A szaúdi vallási ügyek hatósága szerint az idén 14 és félezer kínai muszlim vesz részt a hadzson, ebből 11 ezer már meg is érkezett a sivatagi királyságba.

2007-ben már volt hasonló, nem mindennapi zarándoklat: akkor egy 63 éves csecsen férfi tekert 12 ezer kilométert a Szabad Európa Rádió szerint. Ő azért, mert megígérte haldokló édesanyjának, hogy akkor is eljut a hadzsra, ha nincs rá pénze – ha másként nem, hát két keréken.

2014 májusában pedig egy egész csoport érkezett motorkerékpárral Kuala Lumpurból Medinába. A 12 férfi 12 országon hajtott át, 53 városban álltak meg útközben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez