Gyerekhóhérok az Iszlám Állam szolgálatában – videó

Allah Akbar! – kiáltja öt gyerek, majd lepuffant öt szerencsétlen térdelő áldozatot, akikről megtudjuk, hogy “hitetlen kurd harcosok” voltak, akik fegyverrel küzdöttek az Iszlám Állam ellen. Hiába támogatja őket Amerika, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország – mind így végzik majd! – kiáltják a gyerekhóhérok arabul. Köztük van egy 12 év körüli kékszemű kisfiú, kinek neve Abu Abdullah al-Britani. Ő valószínűleg annak az angol dzsihádharcosnak a fia, aki nemrég dróntámadás áldozata lett valahol az Iszlám Államban.

De hogy lettek ezekből a gyerekekből az Iszlám Állam hóhérai? A Kalifátus oroszlánkölykei – ez a hivatalos elnevezésük. Állítólag több mint ezren vannak. Alighogy kikiáltották az Iszlám Államot Szíria és Irak területén, a Kalifátus urai rögtön hozzáláttak egy gyermektábor szervezéséhez. Itt egészen kiskortól kezdve a dzsihádfanatizmus szellemében nevelik a fiúkat. A világról szinte semmit sem tudnak, de jól kezelik a fegyvereket és kívülről fújják a Korán egyes részeit, melyek harcra buzdítanak a hitetlenek ellen. Ez azért tragikomikus, mert a kurdok is mind muzulmánok, sőt többségük szunnita is. Minthogy azonban nem arabok és fegyvert fogtak az Iszlám Állam ellen, ezért hitetlennek számítanak.

Az öt gyerekhóhér a videó tanúsága szerint öt nemzetet képvisel: a brit kisfiún kivül van a csapatban egyiptomi, tunéziai, török és üzbég is. Nagy-Britanniában nemrég módosították a törvényt: gyilkosság esetében már tíz év felett is büntethető valaki. Így a hóhérgyereket, ha hazatérne Nagy-Britanniába, akkor bíróság elé lehetne állítani. De ez aligha valószínű: a Kalifátus oroszlánkölykei többnyire a fronton végzik rövid életüket. Egészen fiatalon bevetik őket. Lehetnek ezenkivül öngyilkos merénylők is. Nemrég egy kurd esküvőn egy 12 éves dzsihádharcos robbantotta fel magát…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez