Életveszély: Lecsapott Floridára Hermine

Hurrikánná alakuló erős trópusi vihar érte el Florida partjait, Rick Scott kormányzó szükségállapotot rendelt el az állam legnagyobb részében.

Scott kormányzó a hatvanhét megyéből ötvenegyben hirdetett szükségállapotot, s az összes állami intézményt, köztük az iskolákat is bezárták. A Hermina névre keresztelt hurrikán éjjel ért partot Floridában. Az előrejelzések szerint a keleti parton – Georgia államon, majd Észak- és Dél-Karolinán keresztül egészen Maryland államig – söpör végig.

A déli szövetségi államban már korábban is óriási viharok voltak, özönvízszerű esőzéssel. Jelenleg egyes megyékben bokáig-térdig áll a víz az utcákon, a tengerparti részek az erős hullámzás miatt megközelíthetetlenek. A Mexikói-öbölben lévő olaj- és gázkitermelő berendezéseket lezárták. A kormányzó sajtóértekezleten kérte honfitársait, hogy legalább három napra elegendő ivóvizet és élelmiszert szerezzenek be, s a helyszíni tudósítások szerint a floridai fővárosban, Tallahassee-ban már alig lehet ivóvizet kapni. Rick Scott szerint “életveszély van”.

Georgia állam kormányzója, Nathan Deal szintén szükségállapotot hirdetett ki az állam ötvenhat megyéjében. Georgiában a heves esőzések és áradások mellett tornádókra is számítanak.

A Hawaiin pusztító Madeline hurrikán közben trópusi viharrá “szelídült”, a szigeteken nagyon heves az esőzés.

Kép: Florida (Wikipedia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez