Vasárnaptól fegyvernyugvás Aleppóban?

Az orosz és az amerikai külügyminiszter vasárnap bejelentheti, hogy megállapodtak a szíriai Aleppóra érvényes, 48 órás fegyvernyugvásról – értesült a Reuters diplomáciai forrásokból. A hírügynökség szerint az ENSZ munkatársai ez idő alatt humanitárius segélyt vihetnek a városba. A megállapodás része lehet, hogy az Egyesült Államok és Oroszország felderítési adatokat oszt meg egymással, ami lehetőséget teremt a fegyvernyugvást nem támogató terrorcsoportok elleni hadműveletekre is.

Szergej Lavrov orosz és John Kerry amerikai külügyminiszter vasárnap bejelentheti, hogy megállapodásra jutottak a szíriai Aleppóra érvényes 48-órás fegyvernyugvásról. Az egyezség értelmében az ENSZ munkatársai ez idő alatt beléphetnek a városba annak érdekében, hogy humanitárius segítséget nyújtsanak – írta pénteken Washingtonból diplomáciai forrásokra hivatkozva a Reuters hírügynökség.

“A megállapodást még nem kötötték meg – idézték az egyik nyilatkozót, aki szerint a felek most vitatják meg a dokumentum főbb pontjait. A hírügynökség értesülése szerint a megállapodás értelmében az Egyesült Államok és Oroszország felderítési adatokat oszthat meg egymással, ami lehetőséget teremt a szíriai fegyvernyugvást nem támogató terrorcsoportok elleni hadműveletekre is.

Kép: Aleppó (flickr)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez