Hillary összecsuklott – a világ tőzsdéi idegesek

A 68 éves demokrata elnökjelölt elveszítette a lába alól a talajt, amikor részt vett egy megemlékezésen New Yorkban, ahol a szeptember 11-i merényletsorozat tizenötödik évfordulójára gyűltek össze. Rosszulléte a tőzsdét sem hagyta hidegen.

Hillary Clinton majdnem elvágódott, de munkatársai szerencsére elkapták. Sajtótitkára szerint a nagy meleg volt az oka Hillary Clinton gyengélkedésének. Később azt közölték: a demokrata elnökjelöltnek tüdőgyulladása van. Ennek ellenére vállalta a részvételt a megemlékezésen, és ezért lett rosszul. Hillaryt a helyszínről lányának lakására vitték. Másfél óra múlva mosolyogva megjelent és egy kislánnyal beszélgetett a ház előtt. Közölte: jól van! Orvosi szakértők rámutatnak arra, hogy mind Hillary Clinton,  mind pedig Donald Trump (70) már nem fiatal, így a választási kampány különösen megviseli őket. Most van a hajrá, az elnökválasztást hagyományosan novemberben tartják az Egyesült Államokban.

Üzleti körökben inkább Hillary Clinton jelöltségét támogatják. Ezzel is magyarázzák, hogy az amúgy is bizonytalan helyzetben szinte minden tőzsdén jelentősen estek az árak. Londonban például a Brexit népszavazás óta nem volt ilyen nagy árcsökkenés a tőzsdén. Trump bírálja a globalizációt és az USA nemzeti érdekeit hangoztatja. Hillary Clinton viszont a jelenlegi trend folytatását ígéri. Ezért összecsuklása New Yorkban komoly figyelmeztetés a globális gazdaságnak is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez