Afrikai fiatalok a budapesti robotika show-n

Hírek a magyar Puli Space csapatát erősítő három marokkói fiatalról – posztolta Facebook-adatlapján a Marokkói Aeronautikai és Űrkutatási Társaság (AMAE). Az egyetemisták a budapesti drónverseny & robotika show-n vettek részt.

Hatim Mounib, Ali el-Alaoui és Azzedine Zouitin – ők az első diákok, akik profitálnak a januárban kötött magyar-marokkói űrkutatási egyezményből. A Casablancai Elektronikai és Mechanikai Főiskola hallgatóiként egy versenyen nyerték meg azt az ösztöndíjat, amellyel most két hónapot dolgozhatnak a Puli Space csapatában.

mar3

A budapesti drónverseny & robotika show volt az eddigi közös munka egyik legizgalmasabb eseménye. A robotikát és a virtuális valóságot bemutató rendezvényen a workshopok, a tesztrepülések és a repülési szimulátorok mellett egész napos versenyen mérték össze saját tudásuk mellett eszközeik tudását is a drónok irányítói.

mar5

A következő nagy kihívás október 6-án várja az egyetemistákat. Akkor egy olyan tudományos rendezvényen vesznek részt, ahol a világ minden tájáról érkező mérnökök és szakemberek vitatják majd meg a legújabb technológiai vívmányokat.

mar1

Az AMAE elnöke, Radouan MOUNIR bejegyzésében arról is beszámolt, augusztus eleje óta hogyan fejlődtek az ösztöndíjasok a magyar holdeszközt fejlesztő Puli Space-nél. Már most nagyon jó kapcsolatokat alakítottak ki diákokkal, mérnökökkel és a világhírű magyar műrepülő pilótával, Besenyei Péterrel is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez