Mint egy vulkánkitörés – második szerkezetet is találtak Manhattan-ben

A New York-i hatóságok megerősítették, hogy 24 embert vittek kórházba az esti robbanás után a Chelsea negyedből, egyikük állapota súlyos. Közben újabb valószínű robbanószerkezetet találtak: egy bedrótozott kuktafazekat. Ezt most készítik elő a biztonságos elszállításhoz.

A nyugati 27. utcában bukkantak rá a gyanús szerkezetre, amit a hírek szerint Bronx-ba visznek megsemmisíteni.

kukta

A korábbi robbanás a 23. utcában történt. Az MSBNC televízió úgy tudja, hogy a biztonsági kamerák rögzítették, amint a detonációt megelőzően egy férfi beledobott egy csomagot egy hulladéktárolóba. A felvételt ugyanakkor nem mutatták be. Ha valóban így volt, akkor a hír egybecseng azokkal az állításokkal, melyek szerint egy szemetesben történt a robbanás helyi idő szerint este fél 9 körül. Ezt egyébként röviddel ezelőtt a rendőrök is megerősítették, és közölték azt is, hogy egy harmadik helyszínen is vizsgálódnak.

A detonáció nagy pánikot okozott, annál is inkább, mert néhány órával korábban egy csőbomba robbant egy futóversenyen New Jersey-ben. A manhattani robbanás szemtanúk szerint olyan volt, mintha egy vulkán tört volna ki, hatalmas zajjal. Minden megrázkódott, a járókelők futottak, amerre láttak a 23. utca 6. és 7. sugárút közé eső részén. A sokkos állapotba került emberek egymást ölelgették, amikor úgy látták, hogy már biztonságban vannak – mesélte egy nő a brit Guardian tudósítójának.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez