Ne zavarják a minisztert, ha éjszaka földrengés van

Az egyik dél-koreai hírportál hozzájutott egy nagyon érdekes dokumentumhoz, mely utasításokat tartalmaz vészhelyzet esetére. Eszerint a miniszert nem lehet felkelteni, ha éjszaka történik földrengés.

Az elmúlt időszakban több kisebb-nagyobb földrengés rázta meg Dél-Koreát, amihez a lakosság nincs hozzászokva, így a félelem is egyre nagyobb. Nemrég a Korea Times olyan dokumentumokhoz jutott hozzá, melyek bizonyíthatják, hogy a kormány sincs felkészülve ilyen helyzetekre. A vészhelyzeti forgatókönyvben érdekes útmutatások olvashatók.

Vészhelyzet esetén a következőt tanácsolja az iránymutatás: „ne zavarják alvás közben a (védelmi) minisztert, sem a helyettest, ha a földrengés éjszaka következik be. Keressék másnap kora reggel, ha lehetséges.” A 108 oldalas kézikönyvből íme egy másik utasítás: „találjanak olyan eseteket, többek között megindító emberi történeteket, mellyel azt a benyomást kelthetjük, hogy a kormány jól végzi a munkáját természeti katasztrófa idején.”

A kézikönyv azután került a reflektorfénybe, hogy erős földrengés rázta meg az országot az elmúlt hetekben. Ebből sokaknak nyilvánvaló lett, hogy a félsziget nem védett az ilyen katasztrófáktól. Eközben az elnök, Pak Kunhje kifejezte erős elkötelezettségét a természeti katasztrófák esetére tervezett kézikönyv modernizálásával kapcsolatban.

„Bebizonyosodott, hogy az ország nem védett a földrengésektől, és hogy vannak kibúvók a katasztrófavédelmi előírásokban” – mondta egy ülésen. „A kormány mindent meg fog tenni, hogy ezeket a hézagokat kijavítsa a katasztrófaelhárítási rendszerben” – tette hozzá.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez