Lesz kényszerzubbony az orosz repülőkön

Még mielőtt ízetlen tréfálkozásba kezdene, egy megjegyzés: az európai és amerikai utasszállítókon már régóta használhatóak műanyag bilincsek és szíjak az utasok megregulázására. Az Aeroflot is szeretne már ilyeneket.

Egyre agresszívebbek az utasok a levegőben, a legénység pedig nem bír velük. Az orosz légitársaságok csak nagyon enyhe bírsággal vagy figyelmeztetéssel utasíthatják rendre a fedélzeten bomlasztókat. Akik egyébként már jó sokan vannak, az orosz feketelistán most 3.090 név szerepel.

Az áldatlan állapotokról magának Vlagyimir Putyinnak panaszkodott az Aeroflot orosz légitársaság elnöke, Vitalij Szaveljev. Mert lista ugyan van, de attól még a bajkeverők gond nélkül felszállhatnak a gépre. Az államfő segítségét is kérte, hogy szigorúbb intézkedéseket vezethessenek be velük szemben. Legalább 500.000 rubeles (majdnem 2 millió 200 ezer forint) bírságot, bilincset és szíjakat szeretne.

Vlagyimir Putyin támogatta az ötletet. Hogy pontosan mikortól és milyen szigorításokat vezetnek be az orosz légitársaságok, nem derül ki a TASZSZ hírügynökség beszámolójából. Az viszont tény, hogy az európai utaztatók akár 100.000 eurós (több mint 30 millió forint) bírsággal, az amerikaiak pedig akár 20 év börtönnel is sújthatják azokat, akik nem bírnak magukkal a fedélzeten.

Kép: pexels

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez