Több százan magyar készülékkel hallanak mostantól Malawiban

Több, mint 200 darab hallókészüléket adtak át a Magyar Afrika Társaság Malawiban tevékenykedő műtős missziójának tagjai a Blantyre-i fülészeti klinikának. Az adományozó az Amplifon Magyarország Kft.

Blantyre-ben a fülészeti klinika még igencsak fiatal. Angliai adományokból épült, májusban adták át. Két orvost is kiképeztek hozzá Manchesterben, hogy legyen, aki elvégzi a műtéteket. A támogatás most magyar adománnyal egészült ki.

img-20161101-wa0011-1

A Malawiban műtő magyar orvosok, dr. Gerlinger Imre, a pécsi Orvostudományi Egyetem fül-orr-gégészeti és fej-nyak sebészeti klinikájának igazgatója, dr. Katona Gábor professzor, a Heim Pál Gyermekkórház fül-orr-gégészeti osztályának osztályvezető főorvosa, dr. Pálinkás Edina és dr. Balogh Illés rezidensek és dr. Bodnár Judit, aneszteziológus-intenzív terápiás szakorvos elismerően csettintettek a klinikán a legmodernebb technikák láttán – meséli a Malawi HTCC-ház vezetője, Szeremley Csaba.

amplifon

Ottani kollégáik nagyon örültek a magyar hallókészülékeknek. Azt mondták, nagy hasznát fogják venni az adománynak, sajnos, nagyon sok embernek nagyon rossz a hallása arrafelé is, és nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy hallókészüléket vegyenek.

img-20161103-wa0000

Ma ködre ébredtek az egyébként nappal hőségben úszó Bantyre-ben a misszió tagjai. A munkanap azzal kezdődött, hogy mintát vettek egy tumorból. A szövettani vizsgálat dönti majd el, hogy mit kell tenni. A két hétre érkezett magyar orvosok a beteget már nem tudják majd megoperálni és kezelni, de hazaérkezésük után a kórházba várják  dr. Katona Gábor jó barátját, dr. Favid Strachant Angliából. Ő négy napig műt majd Blantyre-ben, részben ő folytatja a magyar misszió munkáját.

img-20161101-wa0014

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez