Egyre nagyobb népvándorlás várható Afrikából

A klímaváltozás miatt Afrikának eddig nem látott nehézségekkel kell szembenéznie, ami a földrészen belül és a határokon átnyúlóan is komoly népvándorlással jár majd együtt. A többi között erről is szó volt a COP 22 elnevezésű klímakonferencián, Marrákesben, ahol a jövőre várható kilátásokat elemezték.

Az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programjának (UNEP) regionális igazgatója, Juliette Biao Kuudenoukpo elmondta, hogy a környezeti tényezők jelentősen befolyásolják a népvándorlást. A legtöbb afrikai a kontinensen belül vándorol az egyre szélsőségesebb körülmények miatt, itt is elsősorban a városokba húzódnak be az emberek, de számottevő azoknak a száma is, akik Európát elérve szeretnének új életet kezdeni.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) jelentése szerint tavaly 159.496 migráns érte el Olaszországot a tengeren keresztül, 4.220-an pedig életüket vesztették, mielőtt elérhették volna Európa határát. A legtöbben Líbia felől érkeznek Olaszország partjaihoz, az elmúlt három évben ez több, mint 400.000 menekültet jelentett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez