Mégsem baleset volt – a saját apja okozta az egyiptomi birkózóbajnok lány halálát

Ma egy hete halt meg a 16 éves ifjúsági világbajnok birkózó, Reem Magdy. Mindenki úgy tudta, hogy közúti baleset áldozata lett. A nyomozás aztán kiderítette, hogy a gyilkosa tulajdonképpen az apja volt.

Az édesanya tanúvallomása szerint edzés közben kezdett el vitázni apa és lánya. A férfi, aki maga is birkózó, már ott veréssel próbált nyomatékot adni a szavainak. Aztán hazafelé, a kocsiban folytatódott a veszekedés, az apa tovább ütötte a lányát, mert az szerinte nem koncentrált eléggé az edzésen. Amikor az arcába csapott, a lány kiugrott az autóból, egy másik kocsi elgázolta és egyből meghalt.

A sportolónő nagybátyja azt vallotta, hogy a fivére el akarta tussolni, hogy a lány miért ugrott. Attól félt, hogy rossz fényt vetnének rá a történtek, és tartott a börtönbüntetéstől is.

Az eset Iszmaília város mellett történt, a Szuezi-csatorna partján. A helyi rendőrség közbiztonsági igazgatóját akkor arról értesítették, hogy egy 16 éves lányt elcsapott egy autó, amikor át akart kelni az úton. Az egyiptomi média is erről adott hírt. Az igazságot az ügyészség derítette ki, napokkal később.

Reem Magdy bronzérmes volt a kadet birkózó világbajnokságon szeptemberben, az algériai Afrika-bajnokságról pedig az aranyat hozta el – közölte a MENA hírügynökség.

Fotó: Reem Magdy kék mezben a kadet világbajnokságon / Ahram Online

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez