A férjezett nők adják a fizetésüket a kormánynak

Ezt javasolta Algéria család- és nőügyi minisztere, aki maga is nő.

Munia Meszlem szerint így lehetne támogatni a kincstárat az állami pénzalapok feltöltésében. A miniszterasszony azt mondta: a nőknek, akiknek van férjük, nincs szükségük a fizetésükre. Természetes, hogy a férjükéből élnek. Ezért, különösen ha magas pozícióban vannak, ez a legkevesebb, amit megtehetnek. Igenis, segítsék ki az országot az alacsony olajárak idején, amikor nagyon nagy a pénzügyi nyomás a kormányon.

A miniszterasszony nem magától szólalt meg – újságírói kérdésre válaszolt. Az egyik magántelevízió, az al-Bilad riportere azt firtatta, hogy a vezető beosztású poltikusokra milyen hatással vannak a nemrégiben életbe léptetett megszorító intézkedések – számolt be az Al Arabiya hírtelevízió.

A videót csak a youtube-on több mint 15 ezren nézték meg. És rengetegen fűztek hozzá megjegyzést. Nem feltétlenül támogatót, sőt… még a legszelídebbek is arról szólnak, hogy mindez csak blabla, ezek a tolvajok (értsd: a poltikusok) egy fillérről sem fognak lemondani a köz javára.

De kérdezték azt is, hogy a miniszterasszony tényleg a Föld nevű bolygón él-e? És persze mondjon le, most.

Mert mindeközben a nők körében a munkanélküliségi ráta kétszer akkora Algériában, mint a férfiak között. Ráadásul a társadalmi hagyományok sok nőt kényszerítenek a háztartásbeli szerepébe. Nemrégiben, akárcsak 20 évvel ezelőtt, mindössze minden 5. nő dolgozott az észak-afrikai országban. Az algériai nőjogi aktivisták egyenesen drámainak találják, hogy éppen az a kormánytag vonja kétségbe a nők jogát a kenyérkeresetre, akinek az érdekeiket kellene képviselnie.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez