Ez a különbség az angol meg a mexikói rendőr mindennapjai között

Nyilván mindkét országban vannak jobb és vannak rosszabb napjaik a rendőröknek. De az egyikben jóval veszélyesebb hivatás ez, mint a másikban.

Egy hétvégi mérkőzésen Derbyshire-ben túl messzire mentek a szurkolók. A Chesterfield és a Bolton Wanderers közötti játékon kissé elszabadultak az indulatok, rendesen felöntöttek a nézők a garatra, így a rendőrség elkobozta tőlük a maradék alkoholt. A lenti fotót is ekkor készítették, majd feltöltötték a Twitterre:

00uk

Miközben az angol rendőr látszólag elég jól érzi magát munkavégzés közben, mexikói kollégáinak arcán nem látni mosolyt, és vélhetően nem csak a sisak miatt. A kontraszt kedvéért lássuk, milyen Mexikóban egy rendőri akció:

00mexico

A fotón fegyverek, köztük kalasnyikovok és kézigránátok százai, és egy csapat bűnöző, akikkel nem szívesen találkoznánk. Egymás mellett pedig így néz ki a két bevetés:

mexico-v-uk2

Az első fotón szereplő rendőr mentségére szól, hogy valószínűleg egy nyugodtabb mérkőzés lehetett a hétvégi eset, a futballhuligánokkal ugyanis gyakran meggyűlik a bajuk a helyi erőknek. Ilyenkor ugyanis van, hogy több száz vandált kell megfékezniük, akik törnek-zúznak, és a rendőrségnek csak könnygázzal és vízágyúval sikerül eloszlatnia a tömeget.

Mexikóban rendőrnek lenni ugyanakkor nem egy életbiztosítás. Szeptemberben például egy rendőrségi helikoptert lőttek le, feltehetően egy drogkartell tagjai. Ez sajnos nem számít különösen kirívó esetnek az országban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez