Régen leprásnak csúfolták, ma ő a kifutók királynője

Leprás, tehén, zebra – ezeket a beceneveket kapta egykor a világ egyik legkülönlegesebb modellje. Mára több világmárkának az arca, sok ezer lány példaképe, aki nem fél kiállni a ritka betegségben szenvedőkért, és azokért, akik elütnek az átlagtól.

Winnie Harlow gyerekkora nem volt egy leányálom. Ahogy a fotón is látszik, testét fehér foltok borítják – a gyönyörű 22 éves kanadai modell ugyanis egy ritka bőrbetegséggel, a vitiligóval kell, hogy együtt éljen. A betegséget 4 éves korában diagnosztizálták nála, ezt követően pedig folyamatos támadásoknak volt kitéve.

A vitiligo a népesség mindössze 1 százalékát érinti, és jellemzője, hogy a melanint termelő sejtek elpusztulnak, és ez egyre terjedő, fehér foltokat eredményez a bőrön. Különösen feltűnő, ha valakinek sötétebb tónusú a bőre, hiszen így még nagyobb a kontraszt.

Az egész testén megjelenő fehér foltok miatt sokan csúfolták, betegségét ragályosnak hitték. Fiatalon több lánnyal összeverekedett, majd 17 éves korára kirúgták az iskolából. A sok megaláztatás ellenére ezt az egyik legjobb dolognak tekinti. Saját bevallása szerint a kegyetlenségekből erőt merített és megtanulta szeretni önmagát.

modell

Eredetileg újságírással szeretett volna foglalkozni, ám a közösségi médián keresztül hamar megismerték a nevét. Ennek köszönheti modellkarrierjét is. Tyra Banks ugyanis felfedezte magának a lányt, és bekerült egy modellekről szóló tévéműsorba, innen pedig egyenes út vezetett a sikerhez, és a kifutók világába.

Mára a legjobb fotósokkal dolgozik, volt már a Desigual márka arca, az Instagramon több, mint másfél millió követője van, és hírbe hozták már számos világsztárral. Arra azért ma is mindig figyel, hogy kiálljon azok mellett, akik hasonló megpróbáltatásokon mentek keresztül, és fontosnak tartja azt is, hogy az emberek elfogadják magukat, bármilyen is a külsejük.

”Szerettem magamat. Ennek köszönhetően a lehetőségek elkezdtek az ölembe hullani. Mindezért hálás vagyok Istennek” – mondta egy interjúban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez