Elnöki kegyelem a brutális férjét meggyilkoló asszonynak

A 69 éves Jacqueline Sauvage már el is hagyta a börtönt, miután Francois Hollande francia köztársasági elnök Twitteren bejelentette: kegyelmet adott a tízéves börtönbüntetésre ítélt idős nőnek.

Az elítélt és szabadon engedett asszony egyik lánya a boldogságtól sírva nyilatkozott a rádióban: már nem hittünk benne, de mégiscsak reménykedtünk az elnöki kegyelemben! A nők jogaiért küzdő szervezetek is egyértelműen lelkesedtek az elnöki kegyelemért. Nem így a bírák szakmai szervezete: ők elítélték, mondván, hogy az felülbírálta az igazságszolgáltatást. Korábban a férjét megölő asszony ügyvédje azt kérte: feltételesen helyezzék szabadlábra védencét. A bíróság ezt elutasította, azzal az indoklással, hogy a férjét meggyilkoló asszony nem bánta meg tettét.

Miért ölte meg Jacqueline Sauvage a brutális férjét? Azért, mert nem csak őt erőszakolta meg rendszeresen hanem három lányukat is! Amikor a nők ellenálltak, akkor elverte őket. Mind a három lány az édesanyja mellett tanúskodott, de a bíróság ennek ellenére tízéves börtönbüntetésre ítélte a lányai védelmében gyilkoló anyát. A feminista szervezetek elítélték a bírósági döntést. Rámutattak arra: nem véletlen, hogy a házasságon belüli erőszak áldozatainak a 85%-a nem fordul bírósághoz, hiszen nem remél ott megoldást a problémára. Az eset megosztja a francia közvéleményt. Francois Hollande elnök is csak azt követően kegyelmezett meg a férjét megölő asszonynak, hogy lemondott arról: jövőre is induljon az elnökválasztáson Franciaországban.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez