Ártatlan volt a kivégzett ember

Felmentő ítélet született abban annak az 1996-ban kivégzett férfinak az ügyében, melyet Kínában egy bíróság újratárgyalt. Egy nő megerőszakolásában és meggyilkolásában találták bűnösnek az akkor 18 éves fiatalembert.

Belső-Mongóliában ártatlannak mondta ki a bíróság az 1996-ban kivégzett Huugjilt-t, miután ugyanebben az ügyben egy férfi 2005-ben elismerte bűnösségét.

A Xinhua állami hírügynökség beszámolója szerint Huugjilt sietett a nő segítségére, miután meghallotta segélykiáltását egy nyilvános mellékhelyiségből. Yan Feng nevű barátjával találtak rá az áldozat holttestére, de Feng tanácsa ellenére Huugjilt azonnal a rendőrséghez fordult.

Zhao Jianping, a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettese személyesen kért bocsánatot a könnyező szülőktől:  „Szívbemarkoló leckét tanultunk ebből az esetből, sajnáljuk.” – idézi a South China Morning Post.

A tinédzser újratárgyalására csak ma kerülhetett sor, annak ellenére, hogy 2005-ben egy sorozatgyilkos bevallotta bűnösségét az esettel kapcsolatban. Az említett kínai lap szerint még két hasonló módon kivégzett és vélhetően ártatlan férfi ügye is vár az újrafelvételre.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez