A Hamász új csodafegyvere a flört

Legalábbis ezt állítja a hadsereg vezérkara Izraelben, ahol hónapokig tartó vizsgálat eredményét ismertették a sajtóval.

A belső elhárításnak (Sin Bét) feltűnt, hogy csinos lányok keresnek kapcsolatot olyan férfiakkal, akik a seregben szolgálnak. Elianna Amer például kifejezetten bukott a katonákra. Imádta az egyenruhás fotókat. Ő is feltett magáról néhány ingerlő képet a Facebook-ra. Aztán egy alkalmazást ajánlott: az Apkpk-t! Ez elvben olyan intim beszélgetésre szolgált, melyet mások nem hallgathatnak le. Valójában viszont hozzáférést jelentett a katonák személyes adataihoz. Aztán persze az is kiderült: Elianna Amer, a csinos fiatal zsidó lány, aki szereti a katonákat, nem létezik!

elianna

A virtuális kémnő, akik flörtöt ajánl a gyanútlan izraeli katonáknak, valójában a Hamásznak dolgozik – természetesen társnőivel együtt. Ezt állítja az izraeli vezérkar, mely egyértelmű bizonyítékkal nem szolgált. De hát a vizsgálat teljes titokban zajlott. Legfelső helyen döntöttek úgy, hogy tegyék közzé az eredményeket. Már persze ami a nyilvánosságra tartozik. Tilalom is született: a jövőben tilos az izraeli tiszteknek egyenruhás képet feltenni a világhálóra.

Mennyire lehettek hatékonyak a virtuális kémnők? A szakértők véleménye ebben megoszlik. Tény, hogy a Hamász nem ismeri el Izrael létét. Hatalmon van a Gázai-övezetben, és a befolyása nem jelentéktelen a palesztinok között más területeken sem. A terrorakciók gyakoriak a katonák ellen, ezért minden információ fontos lehet. Az újságírók arra a kérdésre nem kaptak választ, hogy vajon csakugyan a Hamász áll a terrorakciók és a virtuális kémkedés mögött? Arra sem derült fény, hogy a virtuális kémnők hogyan beszélhettek oly kiválóan héberül, hogy még a seregben használt kifejezéseket is remekül értették.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez