Nessie csontváza megvásárolható egy párizsi aukción – vagy majdnem az övé

A Loch Ness-i szörny nem más, mint egy olyan visszamaradt dinoszaurusz, mely másutt már 66 millió évvel ezelőtt kihalt. Ezt állítja néhány szakértő, aki komolyan veszi a Loch Ness-i szörny legendáját.

A brit sajtó kedvelt Nessie-jét még senki sem látta, de egy skóciai tóban sokan észleltek furcsa mozgásokat. Nessie nem más, mint egy félig béka, félig kígyó dinoszaurusz! – mondják az őslények olyan kutatói, akik hisznek a szörny létében. A hossza 10 méter. Ezek a dinók Európa nyugati részén és Észak-Afrikában  éldegéltek, de 66 millió évvel ezelőtt kihaltak. Nessie valamiért megmaradt és egy skóciai tóba zárva tengeti napjait…

Párizsban a Drouot galéria most olyan dinócsontvázat kínál az érdeklődőknek, mely hasonlít a kutatók által leírt Nessie-hez. Igaz, hogy a csontvázat nem Skóciában találták, hanem egy foszfátbányában Marokkóban. A szakértőknek sikerült a csontvázat 75%-ban rekonstruálniuk. Ez nagyon ritka ilyen esetekben. Ezért kérnek érte 350-450 ezer dollárt. Ki vesz ennyiért egy dinócsontvázat? Otthon valószínűleg kevesen akarnak benne gyönyörködni, hiszen a dinó valamivel hosszabb tíz méternél! Egy nagy cég előcsarnokában viszont jól mutathat. A csontvázat most csak a sajtónak mutatták meg. Maga az aukció márciusban lesz a Drouot galériában, Párizsban.

Fotó: Le Figaro

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez