Emberkereskedőtől mentett meg egy lányt a hős stewardess

Furcsa volt neki a fiatal lány viselkedése és meggyötört külseje, ezért a légiutas-kísérő cselhez folyamodott. A csel bejött, a férfit végül lekapcsolták a reptéren.

Sheila Fedrik az Alaska Airlines Seattle-ből San Franciscóba tartó járatán dolgozott éppen, amikor felfigyelt egy furcsa párra. Egy 14-15 év körüli lány egy jóval idősebb férfival utazott. Amikor odalépett hozzájuk és beszélgetni próbált, a lány lesütötte a szemét, a férfi pedig szintén próbálta hárítani a kommunikációt.

A stewardess rögtön észrevette, hogy valami nincs rendben velük, Sheila a lány külsejéből saját bevallása szerint arra következtetett, hogy megjárhatta már a poklok poklát. Egy cetlit és egy tollat hagyott a repülőgép mosdójában, majd jelzett a lánynak, hogy menjen ki a mellékhelyiségbe. A cetlire a lány azt írta: „Segítségre van szükségem.” Ekkor a légiutas-kísérő rögtön szólt a pilótának, aki már értesítette is a rendőrséget. Miután landoltak, már a hatóságok várták a fiatal lány kísérőjét, akit később emberkereskedelemmel gyanúsítottak – számolt be róla a The Sun.

A hős stewardess éberségének köszönhetően így megmentett egy életet. A történet nem mai, de példaértékűnek mondható, hiszen azóta külön tréningeket tartanak a fedélzeten dolgozóknak az ilyen esetek észlelésére.

A Washington Post beszámolója szerint több, mint 50.000 nőt kényszerítenek emberkereskedők prostitúcióra évente az Egyesült Államok területén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez