Hastánccal az afrikai árvákért

Kameruni árva gyermekek tanulásának támogatására rendez minden évben kétszer is táncgálát Balogh Cecília hastáncoktató. A támogatási programot Dr. Turóczi Ildikó orvos indította el, és a Magyar Afrika Társaság (AHU) is támogatja.

Az idei első adománygyűjtő táncgálán rendkívül nagy volt az érdeklődés. Balogh Cecília elmondta, hogy minden évben kétszer van ilyen – a mostaninak az volt a különlegessége, hogy az Erkel Gyula Zeneiskola növendékei, indonéz táncosok és egy török hagyományőrző együttes is fellépett rajta.

A táncgála bevételeivel is támogatott kameruni program szigorú szabályok szerint működik – mondta el a kezdeményezés kitalálója, dr. Turóczi Ildikó. A résztvevő gyerekeket évente személyesen ellenőrzik, és aki nem teljesít jól, az könnyen kikerülhet. Most 173 árva kisiskolást és három egyetemistát támogatnak, a legbüszkébbek pedig egy most már egyetemista fiúra, akit tavaly ők hoztak vissza az iskolába. Nem volt pénze, ezért kimaradt a középiskola utolsó évéről, de a segítségükkel  végül a felsőoktatásba is eljutott. Akkor határozták el, hogy ösztöndíjprogramot is indítanak: aki évfolyamelső, annak kifizetik a tandíját.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez