El kellett adniuk a jegygyűrűjüket, hogy fussa ételre – végül egy paptól kaptak újat

Az egyik olasz kisvárosban élő pár szomorú történetét a helyi újságban olvasta az atya, aki rögtön felkereste őket, hogy segítsen.

A dél-olaszországi Rovigóban élő, 48 éves Diegót 4 évvel ezelőtt elbocsátották a munkahelyéről, a helyi postahivatalból, ahol 16 évig dolgozott. Családja nehéz helyzetbe került, mivel sem egyetemi diplomájával, sem szakképesítésével nem talált munkát. Mindenüket pénzzé tették, hogy valahogy átvészeljék a munkanélküliséget, és tudják fizetni számlákat.Még jegygyűrűjüket is el kellett adniuk, de így sem volt pénzük, hogy nyolcéves lányuknak gyógyszert vegyenek, amikor megbetegedett.

A helyi újság azonban megírta a történetüket, amire felfigyelt Vettorello atya, aki rögtön a tettek mezejére lépett, és felkereste a párt. Először pénzt adott nekik, hogy a legalapvetőbb dolgokat be tudják szerezni, de a régi gyűrűket, hiába próbálták, már nem tudták visszaszerezni – azokat ugyanis a helyi aranyműves már beolvasztotta. Ekkor más idegenek is feltűntek, akik szintén pénzt adományoztak a szegény párnak, sőt, még munkát is ajánlottak nekik. Az adományokból pedig új gyűrűk is készültek, melyeket a pap adott át Diegónak és feleségének.

„Olaszországban az embereknek nagy szívük van, de még a mostaninál is több figyelmet kell fordítanunk egymásra. Gyakran azok tudják a legjobban, mekkora szükség van a szolidaritásra, akik már szenvedtek eleget életükben. Sürgősen vissza kell adnunk ezeknek az embereknek a méltóságukat, amit már oly sokszor eltapostak” – mondta a pap a The Local olasz kiadásának.

 

A fotó illusztráció.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez