Bíróság előtt a rendőrtiszt, aki 50 kiló kokaint lopott el a párizsi rendőrkapitányságról

Hozzáférése volt a széfhez, ahol a nagy mennyiségű drogot őrizték. A 36 éves gyanúsítottnak most felelnie kell tettéért.

Ma tárgyalják Párizsban a korábban a rendőrség drogellenes osztályán dolgozó Jonathan Guyot rendőrtiszt ügyét, aki a vád szerint 50 kiló kokaint tulajdonított el egy kóddal ellátott széfből, a párizsi rendőrkapitányság épületéből.

Az eset nem mostanában történt, hanem még 2014 júliusában. A rendőrség a nagy mennyiségű drog lefoglalása után három héttel, július 24-én vette észre, hogy eltűnt a széfből a kokain. A biztonsági kamerák felvételeiből azonban egyértelműen kiderült, kinél kell keresni, Guyot ugyanis aznap este két nagy táskával távozott a helyszínről, a telefonján pedig megtalálták a kódot is, amivel a széfet ki lehetett nyitni. – számolt be róla az AFP.

A rendőrtiszt 2010 óta volt tagja a rendőrség drogellenes osztályának. Elfogásakor 24.000 euró készpénzt találtak nála, és több nagy értékű ingatlan is a tulajdonában volt. Volt miből költenie, hiszen az 50 kilogramm kokain értéke elérte a két millió eurót. Bizonyíték van rá, hogy a bűncselekmény estéje előtt és után is találkozott egy Farid Kharraki nevű drogdílerrel, feltehetőleg az ő segítségével értékesítette az ellopott kokaint – bár Guyot most azt állítja, online szerencsejátékon nyert egy nagyobb összeget, onnan volt a pénz.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez