Lezúduló szemét ölt meg több mint 40 embert Etiópiában

Földcsuszamlás volt Addis Abeba egyik szeméttelepén. Eddig 48 holttestet találtak, de félő, hogy a szám nőni fog. Vannak olyan források, amelyek csaknem 70 áldozatról tudnak.

Még mindig több tucat embert keresnek. A szeméthegyek alján apró kunyhókban éltek az emberek, ezek közül többet is maga alá temetett a szemétáradat. Az egyik ott lakó szerint körülbelül 150-en lehettek a telepen a katasztrófa pillanatában. A város egyik tisztviselője szerint az áldozatok között sok a gyerek.

A helyszínen több mint 50 év óta gyűlt az etióp főváros hulladéka. Emberek százai próbáltak megélni abból, hogy a még használható tárgyakat kiguberálták és eladták, sokan közülük ott is laktak a szeméthegyek tövében. Az egyik szemtanú azt mesélte az AFP-nek, hogy egyszer csak nagy zajt hallottak, olyan volt, mint egy közeledő tornádó hangja. Aztán az ő házát is elnyelte a szemét. Az édesanyja és három nővére is a kunyhóban volt, azóta sem tudja, hogy mi lett a sorsuk. Az eset vasárnapra virradó éjjel történt.

Az etióp hatóságok egyébként éppen a közelben építik Afrika első olyan erőművét, amely a szemét elégetésével termel majd elektromos áramot a 4 milliós fővárosnak.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez