18.000 jelentkező van az Ikea 250 állásajánlatára Szerbiában

A jelentkezők száma megdöbbentően magas, de jól mutatja, hogy milyen komoly probléma a munkanélküliség a szomszédos országban.

Az Ikea pár éve nagy terjeszkedésbe kezdett a délkelet-európai régióban. 2014-ben megnyitotta első, horvát áruházát, idén pedig sor kerülhet az első szerb Ikea átadására is. Nyárra ígérik a nyitást Belgrádban, a cég azonban már elkezdte keresni a leendő dolgozókat. 250 állást hirdetettek meg, amire elképesztően sok, csaknem 18.000 jelentkezés érkezett eddig, többnyire Belgrádból.

A jelentkezők száma jól mutatja, mennyire nagy probléma a munkanélküliség Szerbiában. Az ENSZ jelentése szerint a 7.2 milliós országban 2016-ban 19.7 százalék volt a munkanélküliek aránya. A fiatalok 44 százaléka nem rendelkezett állással tavaly. Az átlagfizetés pedig szintén nem mondható ideálisnak, 370 euró körül van havonta.

Az óriáscég első üzlete 70 millió eurós beruházás a fővárosban, de országszerte több helyszínen is tervezik a nyitást a jövőben, négy további városban. – számolt be róla az AFP.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez