Garantált a jó alvás ezekben a szállodákban

A 2017. évi Alvás Világnapja magyarországi rendezvényén adták át a Sleepfriendly, vagyis Alvásbarát Hotel díjakat. A most díjazott szállodákban biztosan kellemes élményekkel ébredhetünk, hiszen tudatosan figyelnek rá, hogy ne csak szépeket álmodjunk, de kipihenten is ébredjünk.

Dr. Kiss Róbert Richard, a SleepfriendlyHotel International Program vezérigazgatója adta át az idei díjakat azoknak a hoteleknek, akik a legtöbbet tettek azért, hogy a vendég ne karikás szemmel ébredjen reggel. Egyre több szálloda ismeri fel, hogy a hotel nemcsak „alvóhely”, hiszen az elégedettségi listákon egyre fontosabb szerepet játszik az alvás minősége. Ráadásul az emberek egyharmada küzd alvási problémákkal.

dscf0032

A SleepfriendlyHotel minősítés a pihentető alvás feltételeinek sokoldalú felmérését jelenti, amely kiterjed a szobákban az alvás alapvető eszközeinek (matrac, ágy, ágynemű) minőségére, a pihentető alvás feltételeinek (hang-, fény- és levegő körülmények), a kiegészítő eszközök és szolgáltatások (füldugó, ébresztési módok stb.) meglétére és minőségére. Az eszközök állapotára, tisztaságára, a vendégek tájékoztatására, véleményére, a vendég elégedettség mérésére. Így, a szálloda ebben a tekintetben is élményforrás.

dscf0029

A díjak odaítélése ezeknek az objektív feltételeknek a teljesülése és természetesen helyszíni tapasztalatszerzés után történik. Ma már legalább olyan rangot jelent, mint a csillagminősítő rendszer. Ráadásul, ha egy-egy szálloda megszerzi az elismerést, melyet feltüntethet minden anyagában és honlapján.

dscf0124

Az idei díjazottak sokat tesznek és tettek a pihentető alvás feltételeinek megteremtéséért – mondta Dr. Kiss Róbert Richárd. 2017-ben a külföldi szállodák közül a horvátországi Mali Losinj szigetén működő Hotel Bellevue érdemelte ki a Sleepfriendly Hotel címet, melyet Skenderovics Marin, a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi vezetője vett át. A magyar turisták körében is kedvelt hotel nemcsak fekvésénél fogva nyújt élményt, hanem igazán kellemes körülményeket teremt a kellemes éjszakai feltöltődéshez. A hazai szállodák közül vidéken az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resorts és a budapesti Mamaison Hotels & Residences Isabella kapott SleepFriendly Hotel minősítést.

Képek: KTGy

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez