Besokalltak a szicíliaiak a maffiaturizmustól

Dühösek a helyiek. Azt követelik, hogy szüntessék be a maffia témájú szervezett túrákat a szicíliai városokban.

Egy turisztikai ügynökség abból húz hasznot, hogy a szervezett bűnözést dicsőíti – állítják a maffiaellenes aktivisták Szicíliában. A téma nem először van terítéken. Már korábban is jelezték a helyiek, hogy nem tetszik nekik, hogy mások tragédiájából csinálnak pénzt. Most azonban minden eddiginél nagyobb a botrány: Trapani polgármestere, Vito Damiano szerint a túrával az egész várost megsértik és a lakók követelik, hogy a cég szüntesse meg a honlapját.

Az Easy Trapani ugyanis jelenleg többféle opciót kínál azoknak, akiket érdekel a szicíliai maffiavilág. Fél- és egésznapos túrák közül lehet választani, ahol a látogatók idegenvezetővel megnézhetik a  maffiamúzeumokat és a híres maffiavezérek házait, sőt beszélgethetnek egy újságíróval is, aki állítólag bennfentes információkat tud a maffia működéséről. Ellátogathatnak Corleonéba, a Keresztapa filmek kapcsán elhíresült városba, de foglalhatnak túrát Castelvetranóba is, ami a szicíliai maffia jelenlegi elsőszámú vezérének, Matteo Messina Denarónak – ismertebb nevén Diaboliknak – a szülővárosa.

A cég persze nem akarja beszüntetni a tevékenységét. Szerinte a maffia túra igazából egy anti-maffia túra, felhívja a turisták figyelmét arra, hogy a szicíliai maffia mennyi szenvedést okoz az ott élőknek. Így a szervezett bűnözésnek pont az árnyoldalát emeli ki – írja az AFP.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez