Ribbentrop szeretője is volt a nő, akiért VIII. Edward lemondott a trónról

17 éjszakát töltött együtt Hitler nagykövete azzal a nővel, aki egyedül volt képes kielégíteni VIII. Edwardot, aki korai magömlésben szenvedett. Az akkor már kétszeresen elvált Wallis Simpson Kínában sajátította el a technikát, mellyel oly boldoggá tette Őfelségét, hogy az még a brit világbirodalom trónját is elhagyta érte.

A Scotland Yard mindenről tudott, de a jelentések csak mostanában kerültek napvilágra. A Channel 4 televízió készített dokumentumfilmet a híres párosról, melyet az évszázad szerelmespárjának nevezett a sajtó, de valójában végtelenül boldogtalan és egymást nem különösebben nagyra becsülő két emberről volt szó.

Először is magáról a walesi hercegről, akit a világ legvonzóbb fiatalemberének tartottak, de volt két súlyos hibája: nem tudta kielégíteni a nőket, akikkel kapcsolatba került és nem akart király lenni! Ekkor jelent meg a színen Londonban a végzet asszonya, a kétszeresen elvált amerikai nő, Wallis Simpson. Miért lett a trónörökös szeretője? Vonzotta a hírnév és a pénz? A Scotland Yard feljegyzései szerint a trónörökös 110 ezer fontért vásárolt számára ékszereket – ez mai áron mintegy 7 millió fontot jelent, kb. 2,5 milliárd forintot.

simpson

Wallis Simpson korábban egy évet töltött Kínában: ez volt az én Lótusz évem – írta naplójában. Nemcsak nézelődött, de Pekingben és Sanghajban szorgalmasan tanulmányozta az ősi szexuális technikákat, melyeket a nyilvánosházakban felső fokon műveltek. A sanghaji aktus révén tökéletesen ki tudta elégíteni a herceget, de ő párhuzamosan három másik szeretőt is tartott. Az egyikük volt von Ribbentrop gróf, a Führer nagykövete Londonban. A nagykövetet Hitler kifejezetten utasította arra, hogy kerüljön minél közelebb ahhoz a nőhöz, aki a markában tartja a brit birodalom jövendő királyát.

Csakhogy ez a kapcsolat nagyon is zavarta V. György királyt, aki elrendelte fia megfigyelését. Ezt sokáig tagadták, de tény: a királyt nyugtalanította, hogy a fiának olyan szeretője van, aki a nácik nagykövetével is viszonyt ápol. Annál is inkább zavarhatta ez Őfelségét, mert a walesi herceg jó barátságban volt a brit nácik főnökével, Sir Oswald Mosley-val. Wallis Simpsont náci ügynöknek tekintette a brit kémelhárítás. Ezért ez a kapcsolat elfogadhatatlanná vált, miután VIII. Eduárd trónra lépett.

Ordensburg Krössinsee, Herzog von Windsor

 

Wallis Simpson felajánlotta: elhagyja őt és a visszamegy második férjéhez. Őfelsége ezt írta neki: akkor én elvágom a torkomat! Wallis Simpson maradt és Őfelsége lemondott a trónról. Ennyire bele volt esve az egyetlen nőbe, aki ki tudta elégíteni? Korántsem. Barátainak bevallotta: nem akar király lenni. A távozásra ez volt a legjobb ürügy.

Összeházasodtak, miközben halálosan unták egymást. A világháború idején a Bahama szigetek kormányzója lett az egykori VIII. Edward, akivel a családja megszakította a kapcsolatot. Aztán Párizsban éltek és elképesztően unatkoztak. Az asszony egyre fiatalabb szeretőket tartott, a trónjáról lemondott király pedig kártyázott és ivott. Így ért véget az, amit a sajtó szívesen nevezett a XX. század nagy szerelmi regényének, de a valóságban csak egy szánalmas, céltalan téblábolás volt történelmi díszletek között. Melyeket sem a brit birodalom egykori királya, sem pedig sokat tapasztalt szeretője nem ismert és nem is szeretett igazán…

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez