Bevándorló lányért versengenek az amerikai elitegyetemek

A Borostyán Liga mind a 8 egyetemére felvették. Komoly dilemma előtt áll Cassandra Hsiao. El kell döntenie, hogy melyiket válassza.

A lány ötéves volt, amikor a szüleivel Malajziából Kaliforniába vándorolt. Most 17 és az eredményei alapján bejutott a Yale-re, a Princetonra, a Harvardra, a Cornellre, a Columbiára, a University of Pennsylvaniára, a Dartmouth-ra és a Brownra is.

Sokan sok mindenre képesek volnának azért, hogy ezek közül akár csak egyre is felvegyék őket. Az Ivy League gazdasági és társadalmi hatása meghatározó, az Egyesült Államok legutóbbi négy elnöke is a „Borostyán Liga” valamelyik egyetemén végzett – az idősebb George Bush, Bill Clinton és George W. Bush a Yale-en, Barack Obama pedig a Columbián és a Harvardon.

Cassandra Hsiao nagyon lelkes. Azt mondja, hihetetlen, hogy ez sikerült neki. Legvadabb álmait is felülmúlja. A felvételi esszéjét első generációs bevándorlóként arról írta, hogy milyen két nyelven felnőni, illetve milyen különbségek vannak az otthon és a közösségben beszélt nyelv között. Azt még nem tudja, milyen szakot választ, talán elbeszélő művészeteket – mondta a KNBC televíziónak.

A tinilány egyébként jópár posztot betölt: a diáktanács elnöke a gimiben, az iskolaújság szerkesztője és több tucat interjút készített már híres emberekkel olyan tekintélyes kiadványoknak is, mint a Los Angeles Times vagy a BYOU magazin. De saját YouTube csatornája is van. Ezen túl ír színdarabokat és filmkritikákat.

Ha a Borostyán Liga valamiért mégsem jönne be neki, akkor is van miből választania. Örömmel fogadnák őt olyan egyetemek is, mint a Stanford, a John Hopkins, a University of Southern California, a Northwestern University, a New York University vagy az Amherst College.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez