Több mint 50 ezer fegyveres őrködik az elnökválasztás idején Franciaországban

Erről nyilatkozott a belügyminiszter a Journal du Dimanche (vasárnapi újság) című lapnak. Mathias Fekl belügyminiszter elmondta, hogy a terrorfenyegetettség miatt mindkét választási fordulóban – április 23 és május 7 – maximális készültség lesz a rendőröknél, a csendőröknél és a katonáknál.

Franciaországban a 2015 novemberi merényletek óta szükségállapot van érvényben. Ezért mind a 67 ezer választási helyszínen a maximális lesz a készültség. Mathias Fekl elmondta: a londoni és a stockholmi merénylet komoly figyelmeztetés volt. Franciaországban csak márciusban 19 letartóztatást hajtottak végre terrorista ügyekben.

Nemcsak terrorfenyegetettségtől tart a belügyminiszter, hanem attól is, hogy a szélsőséges pártok hívei esetleg rendbontással reagálnak a választási sikerre vagy kudarcra. Különösen a Nemzeti Frontnak vannak olyan mindenre elszánt hívei, akik bármikor készek egy kis felfordulásra. Most erre különösen megnőtt az esély, mert Marine Le Pen, a párt vezére vezeti a népszerűségi listát és jó eséllyel bejut a második fordulóba is. A belügy felkészült arra, hogy minden szélsőséges akciót megakadályoz – hangsúlyozta Mathias Fekl belügyminiszter, aki a párizsi Journal du Dimanche-nak nyilatkozott.

Fotó: The Local

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez