Csak a 8 éves kislány jutott ki élve a folyóba esett autóból

Chloe Kabealo az édesanyjával, nővérével és kisöccsével autózott egy sáros úton Ausztráliában, amikor a kocsi belecsúszott a megáradt folyóba.

A 8 éves kislány kicsatolta a biztonsági övet, kiúszott az autóból és megpróbált a felszínre emelkedni levegőért. Kijutott és egy farmházhoz rohant –  annak a lakói riasztották aztán a mentőket és a rendőröket. Mindezt ő maga mesélte el egy adománygyűjtő rendezvényen, amelyet ismerőseik szerveztek nekik. Már több tízezer ausztrál dollár gyűlt össze.

Az édesanya, 11 éves nagylánya és hétéves kisfia meghalt. A 43 éves Stephanie King úgy, hogy közben az egyik gyereket próbálta menteni. Ott volt a karjaiban, amikor megtalálták a holttesteket. Azt mondják a helyszínelők, hogy kétségkívül kijutott volna, ha csak magával törődött volna.

Chloe édesapját, aki nem volt ott a balesetnél, összetörte a veszteség. De erősnek próbál maradni egyetlen életben maradt gyermekéért.

Chloe (balról) túlélte a balesetet - édesanyja, nővére és öccse nem / Facebook
Chloe (balról) túlélte a balesetet – édesanyja, nővére és öccse nem / Facebook

A tragédia a hónap közepén történt, Új-Dél-Wales-ben. Tavaly márciusban Írországban egy négyhónapos kisbaba volt az egyetlen túlélője egy másik hasonló esetnek – ott a rakpartról csúszott a tengerbe egy autó, két felnőtt és három gyerek megfulladt.

A két történet kapcsán tanácsokat ad a túléléshez a BBC internetes oldala. Azt írja, ha a kocsi süllyedni kezd, azonnal próbáljunk kijutni belőle. Ne telefonáljunk segítségért, ne próbáljuk összeszedni a holminkat. Nagyon kevés időnk maradt.

Próbáljuk kinyitni az ablakot, még mielőtt a víz hazavágja a kocsi elektronikáját vagy akkora lesz a nyomás, hogy már nem nyílik az ablak. Ha ez nem megy, akkor nyissuk ki az ajtót, kapcsoljuk ki a biztonsági övet és hagyjuk el az autót.

Ha ezek egyike sem működik, az utolsó lehetőségünk a fejtámla kirántása a helyéről. Annak a fémrészével keményen üssük meg az ablak sarkát – ha szerencsénk van, be tudjuk törni.

Ha már víz alatt van a kocsi, amikor kijutunk, próbáljunk eltávolodni tőle. Ha nem tudjuk, merre van föl és merre van le, nézzük meg, merre mennek a buborékok és arra induljunk mi is.

Nyitóképünk illusztráció.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez