Páncélautókon követték el az évszázad rablását

Legkevesebb 50 állig felfegyverzett brazil gengszter vette körül a rendőrkapitányság épületét Ciudad del Este városban, Paraguayban. A páncélautókban ülő banditák a rakétakilövőket a rendőrkapitányságra irányították, míg társaik kiraboltak egy nagy pénzszállító céget.

Senki sem tudja, hogy mennyit vihettek el: 6 millió dollár az alsó és 40 millió a becslések felső határa. A katonai módon megszervezett akciót a First Capital Command nevű drogmaffia követte el a paraguayi határvárosban.

Két elterelő akció is volt, hogy sem a brazil, sem pedig a paraguayi rendőrség ne érhessen időben oda, ahol a pénzszállító cég raktárát kiürítették a brazil banditák. Mindkét részről vannak halottak, de a számok eltérnek egymástól. Mind a brazil, mind pedig a paraguayi rendőrség veszített embereket. Azt senki sem tudta megmondani, hogy a gengszterek hogyan tehettek szert ilyen sok fegyverre. Arra pedig végképp nincs magyarázat, hogy a katonásan precíz szervezés miképp volt lehetséges?

Sem a brazil, sem pedig a paraguayi sajtó nem tartja kizártnak, hogy a drogmaffia vezetői között egykori katonatisztek is vannak, akik a nagy pénz reményében álltak át a bűn oldalára. A rendőrség mind Brazíliában, mind Paraguayban nagy erőkkel keresi az évszázad rablóit, akik a szemtanúk szerint portugálul beszéltek egymás között, vagyis minden bizonnyal Brazíliából jöttek. Nehezíti a nyomozást, hogy a nagy rablás egy távoli határvidéken történt, de nagyon valószínű, hogy tudatosan választották Brazília és Paraguay isten háta mögötti részét a banditák az évszázad rablásának elkövetésére.

Fotó: Brazília és Paraguay határa / Wikimédia Commons

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez