500 új okostanterem épül Ruandában

A modern eszközöknek köszönhetően az afrikai országban élő gyermekek is hozzájutnak majd ahhoz az oktatáshoz, amihez nyugati társaik.

Ruanda kormánya a Microsofttal kötött megállapodást, melynek köszönhetően 2017 végéig több száz iskolát szerelnek fel a modern technológia vívmányaival. Összesen 500 intézményben alakítanak ki intelligens tantermeket. Mindegyikben lesznek majd számítógépek az alapvető szoftverekkel és internethozzáféréssel, valamint különféle, a digitális oktatást segítő eszközökkel is felszerelik majd az iskolákat.

A helyi oktatási minisztérium munkatársa, Nkubito Bakuramutsa elmondása szerint az együttműködés nagyban hozzájárul majd a ruandai diákok fejlődéséhez: „Ez egy erős stratégiai partnerség. Hozzásegíti majd a ruandai diákokat ahhoz, hogy világpolgárokká váljanak és így nem csak helyben találjanak majd könnyebben munkát, hanem képesek legyenek majd a világ bármely pontján elhelyezkedni” – mondta a minisztérium képviselője a ruandai New Times portálnak.

Ruanda Afrika egyik leggyorsabban fejlődő állama, ahol a tervek szerint 2020-ig minden iskolában lesz internetkapcsolat – jelenleg ez még csak 531-ben biztosított a 3500-ból.

Fotó: The New Times

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez