Per indult nyolc arab hercegnő ellen, akik minősíthetetlenül bántak a szolgáikkal Belgiumban

Alnehajan hercegnő hét lányával érkezett az Egyesült Arab Emirátusokból Brüsszelbe, ahol a méregdrága Conrad hotelben egy egész emeletet kibéreltek, hiszen 23 szolgát hoztak otthonról. Hónapok óta laktak ott, amikor egyszer a szomszédos rendőrőrsre zavarodott szolga érkezett.

Elmondta a meglepett rendőröknek, hogy a hercegnők kutyába sem veszik őt és a társait. Úgy élnek a hotelben, mint a foglyok. Sohasem léphetnek ki az épületből, éjjel-nappal dolgoztatják őket. Szabadnap nincs, fizetést nem kapnak. Állandóan üvöltöttek velük a hercegnők: marokkói vagy tunéziai kurváknak nevezték őket. A hercegnők ugyanis nem szerették a nyugati arab nőket, akik emberibb bánásmódhoz szoktak a hazájukban, mint amilyennel az Emirátusokban találkoztak.

A panasz hallatán a belga rendőrség kiszállt a hotelbe. Jegyzőkönyvet vettek fel, melyből kiderült: a szolgák helyzete valóban rémes volt. Nem volt saját szobájuk, ezért a folyosókon aludtak a földön. Mindez 2008-ban történt. A belga bíróság csak most tűzte napirendre az ügyet.

Az Alnehajan család ugyanis nem akármilyen név az Emirátusokban. Dúsgazdagok. Európában is ismertek, mert ők vették meg a Manchester City csapatát, mely nemrég bajnokságot is nyert az ő segítségükkel. Ráadásul a dúsgazdag família is a bírósághoz fordult, mondván: megzavarták a magánszférájukat azzal, hogy a rendőrök kikérdezték a szolgákat, sőt – horribile dictu -őket is! Itt tart most a csaknem tízéves ügy, mely arról szól, hogy a dúsgazdag arab hercegnők úgy bántak a cselédlányaikkal mint a kutyákkal az előkelő Conrad szállodában Brüsszelben.

Fotó: Conrad Brüsszel

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez