72 év után ért célba egy elveszett szerelmes levél az Egyesült Államokban

Egy ház felújítása során vették észre az új lakók a levelet, amelyet végül eljuttattak a címzettnek.

Allen Cook és unokája, Melissa éppen a házukon dolgoztak Westfieldben, New Jersey államban, amikor a mennyezet egyik repedésében furcsa dologra lettek figyelmesek. Egy sárga borítékot rejtett a kis rés, amelyet sosem nyitottak fel. “Vissza a feladónak” – állt a címzett neve mellett. Ők viszont úgy döntöttek, elolvassák a levelet, arra azonban nem számítottak, hogy milyen megható eseménynek lesznek majd ezáltal részesei.

A CNN beszámolója szerint a levelet egy Virginia nevű szerelmes nő írta a férjének, Rolf Christoffersennek, aki akkor a norvég haditengerészetnél szolgált. Az 1945-ben jegyzett irományban Virginia beszámol a terhességéről és költőket megszégyenítő módon vall szerelmet a férjének.

72 évvel később az első emberek, akik ezt elolvasták, úgy döntöttek: fel kell keresniük a címzettet. Ezért az interneten kinyomozták, kinek írhatta a nő a levelet. Végül találtak egy Rolf Christoffersen nevű férfit Kaliforniában, akit a munkahelyén értek el. A férfiról kiderült, hogy ő az ifjabb Rolf és a levelet az ő édesanyja írta az édesapjának. Virginia már sajnos nem él, apja viszont igen, így különösen nagy öröm érte apát és fiát is, amikor elolvashatták az egykori szerelmes levelet.

Fotó: Allen Cook

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez