Az ifjú diktátor azért ölette meg féltestvérét, mert egy amerikai kémmel találkozott?

Kim Dzsong Un attól fél, hogy az USA puccsot szervez ellene Észak-Koreában. Ezért mindenkit eltesz láb alól, aki gyanúba kerül. Ennek lett az áldozata az ifjú diktátor féltestvére is, akit egy indonéz és egy vietnami nő idegméreggel megölt a repülőtéren Kuala Lumpurban.

Mit keresett Kim Dzsong Nam Malajzia fővárosában? A diktátor féltestvére családjával Makaón él. A kínaiak megmondták neki: külföldön nem garantálják a biztonságát. Kim Dzsong Nam mégiscsak Malajziába ment. Miért? Eddig azt gyanították, hogy a szeretőjét kereste fel. Ez nem kizárt, de a japán Aszahi Simbun szerint kémügy állt a háttérben. Négy nappal a halála előtt Kim Dzsong Nam Malajzia északi részén egy szállodában kétórás megbeszélést folytatott egy koreai-amerikai úriemberrel, aki a japán lap szerint a CIA ügynöke volt.

Minthogy az ifjú diktátor mindenkire gyanakszik, ezért valószínű, hogy a féltestvérét is figyelték Malajziában. Amikor kiderült, hogy Kim Dzsong Nam egy amerikai kémmel találkozott, akkor féltestvére kiadhatta a parancsot: végezzetek vele! Az USA minden eszközzel meg kívánja akadályozni, hogy Észak-Korea atomhatalom legyen és fenyegesse a világot. Rex Tillerson külügyminiszter kijelentette: a katonai opciót is fontolóra veszik. A dél-koreai sajtó megírta: már az országban gyakorol az az amerikai kommandó, melynek tagjai 2011-ben végeztek Oszama bin Ladennel Pakisztánban.

Kim Dzsong Unnak tehát van oka a félelemre. Az ifjú diktátor pedig ha fél, akkor gyilkol. Ha kell, akkor a saját féltestvérét is. Közben pedig a fegyverkezési program folyik tovább és az ifjú diktátor tovább fenyegetőzik: atomháborúval riogatja Dél-Koreát, Japánt és most már az Egyesült Államokat is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez