Több száz menekültnek hiányzik az ujjlenyomata a nyilvántartásokból Németországban

A német bevándorlásügyi hivatal elismerte, hogy magas azoknak a száma, akik nem adtak még ujjlenyomatot, mióta regisztrálták őket, és fotó sem készült róluk.

A német Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BAMF) szóvivője csütörtökön elismerte: több százra tehető azoknak a menekülteknek a száma, akik a regisztrációjuk során ujjlenyomat és fotó nélkül kerültek be a nyilvántartásba. 2015 óta minden menekültet regisztrálnak Németországban, a fotó és az ujjlenyomat pedig legkésőbb akkor kerül be a rendszerbe, amikor menekültjogért folyamodnak – állítja a hatóság. Vannak azonban, akiknél az utóbbi két dokumentum hiányzik. Erre a Bundeswehr-botrány kapcsán indított belső vizsgálat során derült fény, amelynek eredményét most hozták nyilvánosságra.

A német belügyminisztérium szerdai tájékoztatása szerint 80.000 és 100.000 közé tehető azoknak a pozitív elbírálásban részesült menekülteknek a száma, akiknek az ügyét felülvizsgálják a nyár folyamán. Azt elismerték, hogy néhány hibát már találtak a rendszerben – számolt be róla a The Local német kiadása.

Fotó: DPA

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez